maandag 1 juli 2013

Recensie

Nederland Architectuur instituut NAI Het NAI is vooral een museum, Maar niet alleen dat het is namelijk ook een archief, bibliotheek en een cultureel podium. Het NAI is sinds 1993 gehuisvest in een opvallend gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. Het NAI is voor jong en oud, je kan er veel leren en veel bezichtigen. Er zijn allerlei architecten die je iets kunnen vertellen over het gebouw en wat erin staat. Alleen ik moet wel toegeven dat je in de architectuur geïnteresseerd moet zijn, anders heb je hier echt niets te zoeken. Ikzelf ben namelijk niet echt geïnteresseerd in de architectuur. Dan wordt zo een rondleiding al gauw saai. Natuurlijk waren er zelfs voor mij ook leuke dingen, zoals : de kamer met allerlei lichten. Waarbij je met een apparaatje langs lichtjes kan bewegen, dat apparaatje geeft je dan informatie over het gebouw. Wat ik nog meer interessant vond was het Sonneveld huis naast het NAI . Dus voor iedereen die van architectuur houdt is het zeker een aanrader om een keertje naar het NAI te gaan. Als je niet geïnteresseerd bent kan je je een keertje openstellen en het toch eigenlijk wel een beetje leuk vinden, net als ik.

dinsdag 18 juni 2013

Eindverslag CKV

Eindverslag CKV Dit jaar was een erg zwaar jaar, veel moeilijke lesstof en veel moeilijke toetsen. De enigste vakken die ik nog een beetje leuk vond waren biologie en ckv. voor het vak ckv hebben we verschillende uitjes gehad zoals naar het NAI en het archief van Rotterdam. We moesten ook een blog bijwerken, elke keer als we iets gedaan hadden moesten we dat op ons blog posten. Het was best wel moeilijk om dit elke keer bij te houden, want je hebt natuurlijk ook andere vakken. Aan het begin van het jaar wist ik niet wat ik me moest voorstellen van ckv. Ik dacht dat we bij ckv moesten tekenen of beelden moesten maken. Dit was totaal niet het geval want het ging vooral om cultuur en kunstzinnige vorming, waar de afkorting ckv dus ook voor staat. Door ckv heb ik erg veel geleerd over kunst veel meer dan over cultuur, hoewel kunst ook bij cultuur hoort. Ik heb erg veel geleerd over verschillende kunststromingen en stijlen zoals het modernisme en postmodernisme. Ik heb ook geleerd wat engagement betekende, eerst dacht ik dat engagement het Engelse woord voor verloven was. Maar het bleek dus te staan voor maatschappelijke ontwikkelingen en de utopie van een kunstwerk. Ik heb ook een powerpoint presentatie moeten geven over engagement. Je komt er dan achter dat een kunstwerk niet alleen maar een paar figuurtjes of voorwerpen zijn, je komt erachter dat ieder kunstwerk een verhaal verteld. Als ik volgend jaar weer ckv zou moeten volgen zou ik in ieder geval mijn opdrachten op tijd maken, want ik heb aan het eind van het jaar erg veel opdrachten moeten inhalen. Ik zou meer aandacht aan mijn blog moeten geven, zodat hij er beter uit zou zien. Ik ben nu ook wel tevreden met mijn blog, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Een top van dit jaar vond ik dat alle opdrachten erg overzichtelijk waren opgegeven. Als ik naar het blog van de leraar keek wist ik precies wat me te doen stond. Een tip is om strenger naar de deadline van de opdrachten kijken, zodat het blog helemaal compleet en op tijd zal zijn. Mijn blog is nu helemaal klaar en het vak ckv is nu afgesloten.

Recensie culturele activiteit

The Hangover Part III The Hangover Part III is het laatste deel van de Hanover trilogie. Het eerste deel was een wereldwijd succes met daarop het tweede deel wat ook een groot succes was. Ik ben benieuwd geworden naar het laatste deel, dus ben ik er met mijn vrienden naartoe gegaan. De Wolf Pack keert terug naar Las Vegas In The Hangover Part III is er dit keer geen wild vrijgezellen feest of een over the top bruiloft, maar wanneer de mannen van de Wolf Pack samen komen staat dit weer garant voor onvoorspelbare scènes. Tijdens een road trip loopt alles volledig uit de hand. Een gangster ontvoerd één van de leden van de Wolf Pack en de overige mannen moeten op jacht gaan naar de net uit de gevangenis ontsnapte Chow om hem te ruilen voor hun maatje. In dit laatste deel keren de mannen terug naar de plek waar het allemaal begon,Viva Las Vegas. De grappen zijn minder grappig als in de vorige twee delen. Af en toe lach je wel een beetje, maar bij het eerste deel lag ik echt in een deuk. Het verhaal is in het begin een beetje vaag, maar hoe meer je van de film gezien hoe meer je ervan gaat begrijpen. Als je de vorige twee delen hebt gezien zou ik zeker de trilogie afkijken, hij is misschien niet zo grappig maar zeker niet zonde van je geld.

dinsdag 11 juni 2013

omschrijving ppp

Wie is sarah lucas : Sarah lucas is een kunstenares geboren in het jaar 1962 in Engeland. Ze staat bekend om haar rare kunstwerken. Haar meeste kunstwerken gaan over het thema seks, maar niet zoals de meeste mensen naar seks kijken, want haar kunstwerken zijn namelijk rauw gruwelijk en vies. au natural rol van engagement de rol van engagement vind hier plaats doordat op een seksistische manier wordt aangetoond dat vrouwen gelijk zijn aan mannen. de vorm van engagement vind hier plaats door, als vrouwen een object zijn, zijn mannen dat ook. ook hier speelt emancipatie weer een rol. maatschappelijke ontwikkelingen ze heeft laten zien dat de vrouw gelijk staat aan de man. ze is in haar intentie geslaagd. zelf portret de rol van engagement vind hier weer plaats doordat ze wilt laten zien dat vrouwen geen lust object zijn. de vorm krijgt het doordat ze haar mannelijkheid erg laat zien, en haar rare kijk op hoe mannen vrouwen zien. ontwikkelingen ze heeft de wereld laten zien dat vrouwen meer zijn dan alleen om seks mee te hebben. dat was dus ook haar intentie, daar is ze dus in geslaagd. Chicken knickers rol : ze laat weer eens op een vieze manier zien dat vrouwen geen lust object zijn. de vorm : ze laat haar rare kijk op seks weer zien. maatschappelijke ontwikkelingen iedereen vind dit kunstwerk eigenlijk een beetje vies. intenties : ze probeert te zeggen :jullie mannen vinden ons zo lekker, nou kom halen dan.

donderdag 9 mei 2013

Recensie

Recensie Sonneveld huis Het Sonneveld huis in Rotterdam is gebouwd in 1932 en 1933 door de architect Leendert van der vlucht. De bouwstijl van het Sonneveld huis behoort tot het functionalisme. Tegenwoordig wordt dit huis bezocht door bezoekers uit alle delen van de wereld. Ik ben er naartoe gegaan, omdat dit een onderdeel was van mijn CKV opdracht. Ikzelf houd niet van architectuur, maar het Sonneveld huis vond zelfs ik erg interessant. Het ontwerp van het interieur, de uitvoering van het timmerwerk, de keuze van stoffering en meubilair alsmede het ontwerp van de buitenruimte zijn tot in detail afgestemd op de functionele inrichting van het gebouw. De buitenkant van het huis is wit en vierkant met veel ramen, meer de richting van het modernisme. Ook tuin Sonneveld past precies bij het huis, samen vormen zij een geheel van het functionalisme. De positieve kanten zijn dat het Sonneveld huis voor jong en voor oud is, zelfs voor de mensen die niet van architectuur houden kan het toch een leuke ervaring zijn. Je kan vrij in het huis rondlopen, maar toch met je eigen gids. Je krijgt namelijk een apparaatje die je alles over het huis en de inwoners verteld. Een negatieve kant is dat de audio tour wat langdradig werd, na een tijdje had ik dat ding uitgezet en ben toen zelf op pad gegaan. Ik vind dus het Sonneveld huis zeker een aanrader om een keertje naartoe te gaan, vooral als je van architectuur houd. Als je er niet van houdt kan het toch nog een leuk uitje zijn. Kortom het Sonneveld huis is een interessante museum voor jong en oud. Als je van architectuur houdt moet je er zeker naartoe gaan om veel te leren van deze bouwstijl `het functionalisme`. Je zal er zeker geen spijt van hebben.

dinsdag 5 maart 2013

spacesoup

Mijn naam is Ryan Mangal ik ben zestien jaar oud, ik zit in H4A. Mijn opdracht gever wilde dat ik een huis voor hem zou ontwerpen dat er postmodernistisch uitziet met een vleugje modernisme en veel licht binnen laat. De rest zou hij aan mij overlaten zij hij. Hij wil er zelf in gaan wonen met zijn vrouw en 2 kinderen. Het budget dat hij heeft is 500.000 euro. Ik heb mijn opdrachtgever mijn ontwerp laten zien en hij was flink verrast. Het was niet helemaal wat hij voor ogen had maar hij vond m er wel goed uitzien gelukkig. Waar hij blij mee was, was het dak met de ramen en de vorm van het huis. Hij vond het raam aan de voorkant van het huis wat te groot en die aan de zijkant wat te klein. Waar hij helemaal ontevreden over was, was de kleur van het huis hij wilde geen felrood huis maar zachte lichte kleur. Het materiaal waarvan het huis gemaakt was, was hij wel tevreden mee. Ik heb daarna zijn wensen uitgevoerd en gelukkig was hij er blij mee. Nu kan het bouwen beginnen. dit was het huis voor de verandering. dit was het huis na de verandering.

iconichouses

1. villa Tugend behoort tot het modernisme, omdat er strakke vormen in voorkomen. De villa is heeft een strakke witte kleur en heeft veel ramen. 2. the gamble house behoort tot het post modernisme, omdat het huis een roestige kleur heeft. Hij is gemaakt van oud hout, er zitten weinig ramen en puntige daken. 3. het weissenhof museum behoort tot het modernisme, omdat er weer strakke vormen in voor komen, hij is ook wit en heeft veel ramen. 4. villa noailles behoort tot het modernisme, omdat er weer strakke vierkante in voorkomen en heeft net als de andere moderne huizen veel ramen. 5. villa girasole behoort tot het postmodernisme, omdat het een groot huis is met grijze kleur. Weinig ramen met vierkante en ronde vormen. 6. het schip behoort tot het postmodernisme, omdat er donkere kleuren inzitten. Met weinig ramen en puntdaken.

dinsdag 19 februari 2013

kunst stromingen

ik heb gekozen voor de kunst stromingen pop art en straat kunst. dit is een het werk van Andy Warhol. dit behoort tot de categorie pop art. je ziet vooral felle kleuren en geen en het is erg simpel. dit is een voorbeeld van straat kunst. vak is de artiest niet duidelijk. deze vorm van straat kunst wordt graffiti genoemd en is illegaal. er zijn grote maar ook kleine kunst werken.

dinsdag 29 januari 2013

Opdracht modernisme of postmodernisme

Een aantal belangrijke verschillen tussen de huizen is dat het famsworth huis niet op de grond staat maar op palen. Het vanna venturi huis is veel hoger dan het famsworth huis en heeft een puntdak. Het farmsworth huis heeft erg grote ramen in tegenstelling tot tot het vanna venturi huis die heeft weer kleine ramen. Een ander verschil tussen de huizen id de kleur het famsworth huis heeft een witte strakke kleur en het venturi huis heeft een beetje een grijze sombere kleur. het Vanna Venturi huis behoort tot het postmodernisme (dat pas ontstaan is na 1960) en en het famsworth huis behoort tot het modernisme. (door strakke ontwerpen) Het liefst zou ik wonen in het Vanna Venturi huis omdat ik erg op mijn privacy gesteld ben. aangezien de grote ramen in famsworth huis krijg je haast geen privacy. Zelf denk ik dat de huizen op de site van iconichouses tot het postmodernisme horen omdat, de huizen saai en kaal zijn en de huizen een paar strakke vormen hebben maar vooral ronden vormen.